Bedrijfswaardering

Hoeveel is uw eigen bedrijf waard? En hoeveel geld moet u bieden voor een onderneming die u wilt overnemen? Welk bedrag is er gemoeid met uitkopen van het management? BGH biedt antwoorden op vragen over de waarde van ondernemingen.

Deskundig advies

Wij zijn gespecialiseerd in bedrijfswaardering en geven u graag deskundig advies. Wat de aanleiding voor de waardebepaling ook is, onze aanpak is altijd hetzelfde. BGH doet grondig onderzoek en garandeert een betrouwbare bedrijfswaardering. Zo komt u beslagen ten ijs bij prijsonderhandelingen.

Schattingen

De waarde van een onderneming is geen vaststaand gegeven. Bovendien is een bedrijfswaardering per definitie subjectief. Natuurlijk spelen de cijfers, bijvoorbeeld van de jaarrekeningen, een belangrijke rol bij het vaststellen van de waarde. Maar de verwachtingen voor de toekomst zijn minstens zo belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat de verkopende partij de waarde van zijn onderneming vaak te hoog inschat. De kopende partij schat de waarde juist vaak te laag in. Het is daarom belangrijk dat een onafhankelijk en deskundig team van adviseurs u begeleidt tijdens dit proces. Met behulp van een quick scan krijgt u een globaal overzicht van de waarde van een onderneming en de zogenaamde valuedrivers. Dit zijn de belangrijkste aspecten die de waarde beïnvloeden.

Totaalplaatje

De waarde van een onderneming is niet in één oogopslag te zien. Voor een complete bedrijfswaardering is het van belang om verder te kijken dan de cijfers. Zo heeft een conflict of een echtscheiding binnen een familiebedrijf een grote invloed op de aan- of verkoop van de onderneming. BGH beschikt over een gediplomeerd register valuator die uw onderneming vanuit bedrijfseconomisch oogpunt beoordeelt. Daarnaast worden uw merknaam, de branchecijfers en de sterke en zwakke punten van een onderneming meegenomen in de analyse. Ook belichten we de actuele economische omstandigheden en vooruitzichten. Door alle interne en externe aspecten onder de loep te nemen, krijgt u een gedegen bedrijfswaardering inclusief een uitgebreide onderbouwing.

Heeft u interesse? Neem contact op met Martijn Vermunt voor een vrijblijvende afspraak.