Milieuvriendelijk of energiezuinig investeren?

Wist je dat als je investeert in duurzame energie, energiebesparende bedrijfsmiddelen of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, je in aanmerking kunt komen voor energie-investeringsaftrek, milieu-investeringsaftrek en/of de willekeurige afschrijving milieu-investeringen?

Deze subsidies zijn bedoeld om ondernemers, die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen, te stimuleren in het doen van dergelijke investeringen.

Gebruik maken van deze regelingen is vrij eenvoudig. Binnen 3 maanden na de investering (offertedatum) dien je een aanvraag in voor de subsidies. Veel ondernemers laten de subsidie aanvragen door een subsidie-bureau. Een subsidie-bureau brengt voor haar werkzaamheden een percentage van de toegekende subsidie in rekening. Dit kan goedkoper! De subsidie is bedoeld voor de ondernemer en is niet bedoeld voor het aanvragen van subsidie.

Wij kunnen deze subsidieregelingen ook voor je aanvragen bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Vooraf maken wij een inschatting van de werkzaamheden, zodat vooraf helder is wat de aanvraag kost. Ben je van plan om duurzaam, energiezuinig of milieuvriendelijk te investeren? Neem contact op met je adviseur.

Meer weten over dit onderwerp?