eHerkenning vanaf 2020 verplicht voor loonaangifte

Nieuws

eHerkenning vanaf 2020 verplicht voor loonaangifte

Vraag eHerkenning dus op tijd aan

bgh_contact_icon

Ondernemers kunnen vanaf 2020 de aangifte loonheffingen alleen nog maar doen via het nieuwe portaal van de Belastingdienst. Zij zijn verplicht hiervoor eHerkenning te gebruiken. Had je eHerkenning nog niet aangevraagd om in te loggen bij het UWV, vraag dit dan alsnog aan. eHerkenning is een veilig gedigitaliseerd communicatiemiddel waarmee inmiddels met enige honderden overheidsinstanties gecommuniceerd kan worden.

Zzp’ers en eenmanszaken

Heb je een eenmanszaak? Of ben je zzp’er? Dan kun je bij de Belastingdienst eHerkenning nog niet gebruiken. Je logt in met je DigiD. Na 10 december kunnen eenmanszaken ook gebruikmaken van eHerkenning.

eHerkenning is niet kosteloos

Het verplicht gebruiken van eHerkenning betekent dat de loonaangifte voor rechtspersonen niet meer kosteloos kan gebeuren. Hierover zijn inmiddels ook Kamervragen gesteld.

Verschillende tarieven

eHerkenning wordt aangeboden door een zestal bedrijven met verschillende tarieven. Deze variëren, afhankelijk van de mogelijkheden. Zo is eHerkenning met een hoog veiligheidsniveau duurder dan met een laag veiligheidsniveau.

Niveau 3

Voor het gebruik van eHerkenning voor de loonaangifte is minstens het één na hoogste veiligheidsniveau vereist, EH3.

Pensioenfondsen gaan ook met eHerkenning werken

Naast het UWV en de belastingdienst gaan pensioenfondsen met ingang van 1 januari 2020 ook verplicht gebruik maken van eHerkenning om toegang te verstrekken tot het werkgeversportaal. Je ontvangt hierover van het pensioenfonds een persoonlijk bericht. Als je de salarisadministratie uitbesteedt dien je je salarisadministrateur ook te informeren en indien nodig te machtigen.

Heb je hier nog vragen over, neem dan contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op.