Het verhaal van

Marjo, Marion en Jeroen Reijs
van Automobielbedrijf de Kantsingel

“Patrick verrast ons ieder keer
weer met zijn trukendoos.”

Autobedrijf de Kantsingel BV is een veelzijdig autobedrijf in Oss en omstreken. “We beschikken over een 800m2 tellende showroom, werkplaats voor onderhoud en reparatie, tankstation, carwash en takelservice. Mijn opa begon alleen in 1932. Onder mijn leiding is dat gegroeid naar 12 personeelsleden. Nu is de beurt aan onze zoon Jeroen”, aldus Marjo Reijs die het bedrijf jarenlang met zijn vrouw Marion runde.

automobielbedrijf-de-kantsingel2

Trukendoos van Patrick

Patrick Berbers van BGH komt al heel wat jaren bij de familie Reijs over de vloer. Dat eerste moment herinneren ze zich nog goed. Lachend vertelt Marion: “We dachten ‘hoe kan de bank nu vinden dat hij goed bij ons past’. Zij hadden hem tenslotte aangeraden. Waar we eerst de klik niet voelden, veranderde dat gedurende het gesprek. Sindsdien is de vertrouwensband alleen maar gegroeid. Iedere keer verrast hij ons weer met zijn trukendoos. Zeker in de periode van de bedrijfsovername.”

Geholpen bij bedrijfsovername

Zoon Jeroen heeft recent het bedrijf overgenomen; een traject van zo’n 2,5 jaar, waarbij Patrick de familie Reijs van begin tot eind heeft bijgestaan. “Een beetje achteroverleunend in zijn stoel legde hij zijn ideeën op tafel. Nee, wij nemen niet zomaar dingen van iemand aan. Maar op de kennis van Patrick durven wij echt te vertrouwen”, aldus Marion.

Vlekkeloze samenwerking

Marjo vult aan: “Zo gaf Patrick aan dat de functie van Jeroen niet verkoopleider, maar commercieel directeur moest zijn. Een titel die niet alleen past bij de rol van Jeroen in het bedrijf, maar waarmee hij meteen bekend is bij de bank. Dat helpt weer bij de overname. Zo hebben we dat ook ervaren. De samenwerking met Patrick en de bank verliep vlekkeloos.”

Eerlijk verdelen

Bij de overname gaat het voor de familie Reijs niet alleen om de rol van Jeroen. Ze willen dat het voor hun dochter ook goed geregeld is. “Fijn, dat hier ook aandacht voor was”, aldus Marion. Marjo: “We zouden het heel leuk vinden als ze ooit in de zaak gaat werken, maar die keuze ligt bij haar.” De Kantsingel is echt een familiebedrijf, waar iedereen welkom is en gezelligheid – naast kwaliteit – voorop staat.

Voor groeiers die kansen durven
te pakken als ze deze zien

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.