Het verhaal van

Jan en Hetty van Veghel
van Van Veghel Industrial Packaging

“Huibert gebruikt geen
ingewikkelde termen en legt
complexe materie geduldig uit.”

Van Veghel Industrial Packaging levert industriële en logistieke verpakkingen, van diverse materialen zoals hout, staal en karton. Ze werken veel voor industriële branches, waaronder automotive, high-tech, health care, food industry en de maakindustrie (waaronder VDL). Jan van Veghel is de tweede generatie in het bedrijf. Hij is zelf op de werkvloer begonnen en heeft later het bedrijf van zijn vader overgenomen. Hetty, de vrouw van Jan, is in het bedrijf bij de administratie begonnen en heeft zich opgewerkt. Samen runnen ze de onderneming, met beide hun eigen kwaliteiten. Jan is organisatorisch sterk en Hetty commercieel.

BGH klantcase Van Veghel

Goed ondernemerschap

Onder de leiding van Jan en Hetty is het bedrijf gegroeid naar de huidige 25 man personeel. Jan: “Goed ondernemerschap is voor ons vooruitkijken naar de toekomst en zorgdragen voor voldoende continuïteit voor onze 25 personeelsleden.”

Altijd een kans geven

Voor bepaald productiewerk werkt Van Veghel samen met diverse partners. Meerdere bedrijven en toeleveranciers die bepaalde facetten uit het productieproces uit handen nemen. Hetty: “We geven mensen met een arbeidsbeperking altijd een kans. Al blijft het een commerciële organisatie; soms moeten we dus ook concluderen dat het niet lukt. Maar dat zijn uitzonderingen. Als iemand graag wil, geven we hem of haar altijd een kans.”

Brabants Besten

Het is dankzij dit ondernemerschap en hun innovatief werkgeverschap dat Van Veghel Industrial Packaging tot ‘Brabants Besten’ behoort. 43 private ondernemingen dragen deze titel en geven volgens de provincie het goede voorbeeld op het gebied van sociale innovatie, waaronder werkgeverschap, flexibiliteit in combinatie met veiligheid (flexicurity) en reshoring, productie terug naar Nederland halen.

Structurele samenwerking

Huibert van Aarle, partner bij BGH, ondersteunt Van Veghel. “Huibert legt zaken heel duidelijk uit, zonder ingewikkelde termen. Dat is zeker fijn als het om complexe zaken gaat die we niet direct begrijpen”, zegt Jan. De samenwerking is structureel en gestructureerd. Van Veghel is erg te spreken over de begeleiding vanuit BGH. Maandelijks laten Jan en Hetty hun administratie verwerken en elk kwartaal praten ze bij met Huibert. “We nemen dan alles door waar we zaken bij kunnen sturen.”

 

Ook het gezin Van Veghel speelt een rol bij de toekomst van het bedrijf. “Nu onze kinderen ouder worden, kijken we naar mogelijkheden om hen bij het bedrijf te betrekken. Dat zou kunnen gaan om een overname, maar ook om bepaalde schenkingen”, zegt Jan. Daarin is de steun van BGH onmisbaar. “Huibert denkt met ons mee op fiscaal gebied en pensioenen. En weet hij een antwoord niet, dan heeft BGH altijd een specialist in huis die het wel weet.”

Voor groeiers die kansen durven
te pakken als ze deze zien

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.